Når høsten nærmer seg, fylles butikkhyllene med nydelige sesongprodukter - rødbeter er en av disse høstens stjerner. Denne oppskriften kombinerer den jordlige, søte smaken av rødbeter med kremet, smakfull geitost for en fantastisk smaksopplevelse. Den er enkel å lage, men ser imponerende ut – perfekt både til hverdag og fest!
Ingredienser (for 4 porsjoner):
- Smørdeig x4
- Crème fraîche
- Revet sitronskall
- 4 rødbeter
- 1 rødløk (i tynne skyver)
- Valnøtter
- Geitost (velg 1 av våres assortiment)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Kok rødbeter. Kjøl av og skjær i tynne skyier.
Varm stekeovn til 200 ᵒC varmluft.
Kjevle ut deigen. Legg den i en paiform.
Skjær kanten gjevn med kniv og smør kanten med melk. Prikk bunnen med en gaffel.
Bland Crème fraîche med pepper, salt og revet sitronskall. Smør litt av blandingen på smørdeig.
Legg på rødbeter og rødløk. Topp det hele med geitost.
Stek i stekeovn ca 20 minutter.
Server eksempelvis med ekstra geitost og valnøtter på toppen.