Er du glad i små gjær bakst og ost? Da vil du elske disser fylte horn!
Jeg har laget 3 varianter Chili osten, Pesto osten og Oliven/Tomat osten. For å lage de litt ekstra mettende lagde vi Pesto med spekeskinke og Oliven/tomat med salami. Du kan gjerne bruke vanlig skinke eller pepperoni også. Her er det å bruke fantasien og smak etter behag.
Hva trenger du?
- ca 750 gram Hvetemel
- 5 gr. Salt
- 6 gr. Tørrgjær
- 1 ss Sukker
- 50 gr. Smør
- 5 1/2 dl Melk
- egg
- Chili osten, Pesto osten og Oliven/Tomat osten (revet eller skjært)
- Eventuelt skinke, spekeskinke eller salami
Slik gjør du
- Smelt smøret i en kjele
- Varm melken opp til ca 37 ᵒC
- Bland alle ingredienser sammen og elt til du får en glatt deig.
- La deigen heve til dobbelt størrelse (ca 1 time)
- Del deigen i 2 og kjevl ut til en pizza og del hver «pizza» i 8 stykker.
- Leg osten oppå deigen med eventuelt ekstra pålegg.
- Rull deigen fra brede enden inn mot spissen og leg på bakebrett.
- La deigen heve ca 1 time
- Pensle med sammenvispet egg.
- Stek ved over/undervarme på 180ᵒC i 20 minutter.